• Українська
  • English
×

Дискусія на тему «Релігійно-міфологічне підґрунтя гендерних стереотипів»

Дискусія на тему «Релігійно-міфологічне підґрунтя гендерних стереотипів» відбулась серед курсантів Одеського державного університету внутрішніх справ та студенток Одеського педагогічного коледжу.

img_11308c94c59c-a999-4486-96ba-db8414ed8781До дискусії долучилась голова кримськотатарської громади Одеської області Мєр’єм Джелілова, яка розповіла про традиції та реалії ісламу, про визначення у Корані людських й громадянських прав жінки: засудження надмірної жорстокості чоловіка щодо жінки, коли застерігаються майнові права жінки – право на посаг, на спадок. Характерною особливістю ісламу є те, що він енергійно втручається в усі аспекти людського життя. Було піднято тему про те, що для багатьох жінок заміжжя є найголовнішою подією в житті. Але що чекає на дівчину, яка одружується з мусульманином? Чи означає це, що вона поставить хрест на своїй кар’єрі та обов’язково ділитиме його з іншими дружинами. Іслам не такий страшний, як його стереотипне сприйняття.

Доцентом кафедри соціально-економічних дисциплін факультету підготовки фахівців для підрозділів кримінальної поліції Костянтином Пальшковим були розглянуті жіночі та чоловічі образи та статуси, закріплені в положеннях релігійних вчень. Релігійні вчення є базовим духовним компонентом сучасного соціуму, що зумовлює виникнення різних гендерних ролей.

Помічниця ректора державного університету з гендерних питань, доцент кафедри адміністративної діяльності поліції факультету підготовки фахівців для підрозділів превентивної діяльності  Вікторія Томіна зауважила на важливості впровадження гендерної рівності не тільки в соціально політичній сфері, але і у сфері духовності, адже це є вимогою часу. Сьогодні гендерні дослідження в релігії тільки набирають свого розмаху. Вони намагаються змінити сталий погляд на жінку, що віками затверджувався у великих світових релігіях у бік більшої толерантності та гнучкості.

  img_1142img_1131 img_1132

Перейти до вмісту