• Українська
  • English
×

Участь керівництва ОДУВС у заходах з нагоди відзначення Дня Європи в Україні

11 травня 2017 року біля адміністративної будівлі Одеської обласної Ради відбулась урочиста церемонія підняття Державного Прапора України та Прапора Європейського Союзу з нагоди відзначення Дня Європи в Україні, у якій взяв участь ректор Одеського державного університету внутрішніх справ доктор юридичних наук генерал поліції третього рангу Іван Катеринчук.

97785bf7-a8bb-4b0a-a6ec-27d6017aacc7На заходах також були присутні очільники області, керівники силових та правоохоронних відомств, почесні гості – представники дипломатичного корпусу, студентська молодь, громадськість.

1af90875-377c-44d9-ae5e-8daeb476daafСьогодні Україна відзначає День Європи – символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що ґрунтується на спільних цінностях та інтересах. Цьогорічне свято співпало з ухваленням остаточного рішення Радою міністрів Євросоюзу про надання громадянам України права на безвізові подорожі.

Україна – єдина держава не член ЄС, у якій на державному рівні відзначається День Європи. Щорічне відзначення згаданого заходу в нашій державі започатковано Указом Президента України від 19 квітня 2003 року № 339.

Багаторічний досвід організації Дня Європи в Україні вказує на те, що цей день поступово стає справою державного значення і відіграє непересічну роль у формуванні громадської думки в Україні про майбутнє нашої держави в європейській сім’ї народів.

Відзначення Дня Європи в Україні – це важливий крок у зміцненні самоідентифікації України як європейської держави, причетної до традицій і цінностей Європи. У цей день жителі України відзначають день спільних цінностей, спільної історії усіх націй континенту.

Перейти до вмісту