• Українська
  • English
×

ДЕНЬ ВІДКРИТИХ ДВЕРЕЙ У ХЕРСОНСЬКОМУ ФАКУЛЬТЕТІ

23 червня у Херсонському факультеті відбулися заходи чергового Дня відкритих дверей. Не дивлячись на приємні турботи з нагоди святкування старшокласниками випускних вечорів, на профорієнтаційні заходи для потенційних вступників до закладу вищої освіти завітали більше десятка старшокласників ЗНЗ м. Херсона та області.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAПредставники навчально-методичного відділення факультету ознайомили присутніх з правилами і умовами вступу до ЗВО зі специфічними умовами навчання. Багато запитань, котрі були задані під час зустрічі, свідчать про зацікавленість цьогорічних випускників та їх бажання навчатися в обраному навчальному закладі, здобувати престижну професію юриста чи правоохоронця.

Для учасників Дня відкритих дверей була проведена екскурсія вишем для ознайомлення з матеріально-технічною базою Херсонського факультету. Потенційні абітурієнти на власні очі побачили обладнані спальні та побутові приміщення гуртожитку, де проживають курсанти протягом першого року навчання, оцінили можливості спортивної зали та стрілецького тиру для фізичної, тактичної та вогневої підготовки правоохоронців, столову тощо.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAДля цілеспрямованого удосконалення самостійної фізичної підготовки абітурієнтів, було охарактеризовано порядок оцінювання нормативів, які передбачені під час вступу на спеціальності «Право» та «Правоохоронна діяльність», курсантами було продемонстровано правильність виконання вправ, які складають кандидати на навчання під час проведення конкурсу фізичних здібностей (перевірки рівня фізичної підготовки).

Наприкінці екскурсії у стрілецькому тирі присутні юнаки та дівчата мали можливість побачити справжню зброю − пістолет Форт-12, деякі з школярів, подолавши власний страх, навіть змогли відчути його потужність під час виконання пробних пострілів.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAНе меншу цікавість проявили абітурієнти до відритого заняття з тактико-спеціальної підготовки, під час якого на стройовому плацу курсантами відпрацьовувались тактика дій при перевірці в особи документів, навички надягання кайданок та застосування інших спецзасобів, а також порядок здійснення поверхневої перевірки. Пізнавальними стали для старшокласників заняття зі стройової підготовки, котрі проходили зі слухачами центру первинної професійної підготовки.

Безпосереднє спілкування з курсантами, під час якого старшокласники могли задати запитання щодо умов навчання, чи цікаво навчатися в навчальному закладі, справило на них значний емоційний вплив, доповнюючи інформацію з отриманих буклетів та розповідей керівників курсів й викладачів закладу.

Тарас Вайда, Херсонський факультет

Перейти до вмісту