• Українська
  • English
×

Бронзові нагороди команди ОДУВС у XII Всеукраїнських змаганнях з кримінального права та процесу «Майстерність судової промови»

26-27 листопада 2016 року на базі Одеського державного університету внутрішніх справ відбулись XII Всеукраїнські змагання з кримінального права та процесу «Майстерність судової промови», у яких взяли участь дві команди курсантів та команда студентів нашого вишу.

img_2122Метою заходу було отримання нових знань та навичок у сфері кримінального права та судочинства і вдосконалення майстерності ведення судових дебатів. Організаторами заходу виступили Одеський осередок Ліги студентів Асоціації правників України та Одеський державний університет внутрішніх справ. Керівництво університету не тільки забезпечило місце проведення заходу, а і виступило спонсором змагань.

img_2126До відбіркового етапу в якості суддів були залучені юристи, вчені з багаторічним досвідом роботи. ОДУВС був представлений к.ю.н. Лілією Веселовою, к.ю.н. Миколою Журавлем, к.ю.н., доцентом Юлією Шмаленко, к.ю.н., доцентом Поліною Балтаджи. Головним суддею змагань Лігою студентів була обрана завідувач кафедри кримінального процесу, к.ю.н. Ганна Тетерятник.

Змагання є дуже цікавими для студентства, підтвердженням чому стала участь 16-ти команд з усією України. Кожна команда могла бути представлена тільки двома учасниками – студентом-обвинувачем та студентом-захисником, які представляли суддям свої промови.

10За результатами першого дня змагань шість команд вийшло до фіналу. Приємно відзначити, що усі три команди університету стали фіналістами конкурсу:  «ОДУВС» – курсанти 3-го курсу факультету №3 Ганна Рубанова та Юлія Гаврилюк (науковий керівник – к.ю.н. Ганна Тетерятник); «Нові центуріони» – курсанти 3-го курсу факультету №3 Іщук Богдана і Симонова Ганна (науковий керівник – к.ю.н. Ганна Тетерятник); «ОДУВСівці» – студенти 4-го курсу факультету №4 Сергій Савін та Іван Стойков.

wp_zuqjst6yФінал змагань відбувався у справжньому залі судових засідань в апеляційному суді Одеської області. Суддями фінального етапу стали відомі в Одесі правники – адвокат Денис Пономаренко, практик з багаторічним досвідом роботи, а нині – вчений і педагог – Анатолій Місюра, досвідчені судді апеляційного суду Одеської області Олександр Джулай і Олег Копіца.

ihqeaesp4wqУ фіналі учасники демонстрували свої знання та вміння з кримінального процесу та судової промови. Результатом напруженої боротьби стало визначення переможців. Ганна Рубанова посіла почесне третє місце серед захисників, а Ганна Симонова отримала «бронзу» серед обвинувачів.

1Захід став цікавим та корисним не тільки для студентів, а за враженнями журі – і для досвідчених юристів. На урочистому закритті сертифікати отримали усі учасники та судді змагань. Одеський осередок Ліги студентів Асоціації правників України висловив окрему подяку та вручив грамоту Одеському державному університету внутрішніх справ за участь в організації та проведенні змагань.

Кафедра кримінального процесу ОДУВС  

Перейти до вмісту