• Українська
  • English
×

Бінарне заняття за участю представників Консультативної місії Європейського Союзу

????????????????????????????????????????????????????????????????????????29 листопада в Одеському державному університеті внутрішніх справ розпочалась серія бінарних занять за участі Консультативної місії Європейського Союзу на тему: «Концепція запровадження в діяльності органів та підрозділів НПУ скандинавської моделі забезпечення публічної безпеки та порядку під час масових заходів».

Заняття проводять радник/тренер з питань громадської безпеки Консультативної місії Європейського Союзу Магне Хвам та завідувач кафедри тактико-спеціальної та вогневої підготовки ОДУВС полковник поліції Володимир Дулгер.

????????????????????????????????????????????????????????????????????????Про методологію скандинавської моделі, яка зараз широко використовується в багатьох країнах ЄС та базується на вивченні психології натовпу, комунікації та заходах деескалації протесту, поговорили з курсантами 304 взводу факультету № 2.

Слід зазначити, що скандинавська модель передбачає попередження насильства під час масових заходів шляхом постійного спілкування з натовпом, ретельного планування та аналізу ризиків.

????????????????????????????????????????????????????????????????????????Також одним з основних принципів моделі є деескалація: обізнаність правоохоронців з ситуацією, їхня комунікація з учасниками заходу, диференціація учасників та сприяння проведенню мирних зібрань без перешкоджання проявам демократичних прав і свобод громадян.

Захід відбувся за ініціативи та активного сприяння науково-педагогічного складу кафедри тактико-спеціальної та вогневої підготовки ОДУВС.

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Перейти до вмісту