• Українська
  • English
×

Бінарне заняття з питань домашнього насильства

16 жовтня професором кафедри адміністративної діяльності поліції Оленою Ковальовою спільно із керівником міжсекторальної робочої групи з питань запобігання та протидії домашньому насильству Одеської обласної координаційної ради Людмилою Акімовою проведено бінарне заняття на тему «Поняття, форми, причини та наслідки домашнього насильства» для курсантів 4-го курсу факультету підготовки фахівців для підрозділів превентивної діяльності.

Під час заняття була звернута увага на актуальність питання запобігання та протидії домашньому насильству на загальнодержавному, обласному та місцевому рівнях, доведено інформацію про стан запобігання та протидії домашньому насильству в Одеському регіоні та створення служби підтримки постраждалих осіб в м. Одесі.

img_20191016_122742Домашнє насильство є комплексною проблемою і відповідно потребує комплексного підходу до його вирішення. До складу міжсекторальної робочої групи з питань запобігання та протидії домашньому насильству як на міському, так і на обласному рівнях входять представники всіх суб’єктів, зокрема управління превентивної діяльності ГУНП в Одеській області, управління патрульної поліції, центрів безоплатної вторинної правової допомоги, органів пробації, управління сімейної та гендерної політики, центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, прокуратури, суду тощо. Кожен із суб’єктів стикається із певними викликами та проблемами під час реалізації законодавства, яке було оновлене наприкінці 2017 року. Не виключення і поліція, яка має певні складнощі під час забезпечення притягнення кривдника до відповідальності. Тільки завдяки злагодженій співпраці всіх суб’єктів вдається розібрати складні та проблемні випадки для налагодження дієвої системи запобігання та протидії домашньому насильству.

Курсанти 4-го курсу наступного року поповнять лави працівників поліції превентивної діяльності, а отже щодня будуть стикатись з викликами стосовно вчинення домашнього насильства. Саме від їх своєчасних, невідкладних та правильних дій, з дотриманням чинного законодавства, якісного складення адміністративних матеріалів залежатиме, чи буде притягнений кривдник до відповідальності, та найголовніше – чи буде забезпечена безпека постраждалої особи. Тому надзвичайно важливо сформувати ще поки що у курсантів усвідомлення небезпечності проблеми домашнього насильства, важливості неухильного дотримання вимог законодавства, відпрацювати з ними алгоритм реагування на випадки домашнього насильства, сформувати вміння складення адміністративних матеріалів у відповідності до вимог чинного законодавства.

Перейти до вмісту