• Українська
  • English
×

БІНАРНЕ ЗАНЯТТЯ З СУДОВОЇ МЕДИЦИНИ

Враховуючи специфіку діяльності майбутніх фахівців органів досудового розслідування та з метою підвищення практичної складової у процесі їх фахового навчання, факультет підготовки фахівців для органів досудового розслідування ОДУВС не обмежується лише теоретико-правовими аспектами навчання, а фокусує свою діяльність і на практичній складовій майбутньої професії.

У контексті зазначеного, 20 жовтня курсанти 404 навчального взводу разом із професором кафедри криміналістики та психології Миколою Янковим і провідним фахівцем факультету майором поліції Ольгою Ковальовою відвідали Одеське обласне бюро судово-медичних експертиз, де за підтримки виконувача обов’язків генерального директора бюро кандидата медичних наук, доцента Руслана Кривди та за участю провідного фахівця зазначеного бюро – завідувача відділом чергових судово-медичних експертів – судово-медичного експерта вищої категорії, кандидата медичних наук, доцента Бориса Яворського було проведено бінарне практичне заняття з навчальної дисципліни «Судова медицина та психіатрія» на тему «Судово-медична травматологія».

Під час заняття розглядались наступні питання:

– історія становлення та розвитку судово-медичної травматології;

– загальні положення судово-медичної травматології;

– пошкодження тупими предметами;

– пошкодження гострими предметами;

– травматизм та його види.

Бінарне заняття дало курсантам можливість ознайомитись з особливостями механізму утворення різних видів тілесних ушкоджень, які потребують судово-експертної оцінки для розв’язання задач, що виникають у судово-слідчій практиці.

Опираючись на численні приклади із судово-медичної та правоохоронної діяльності, Борис Яворський показав курсантам важливість взаємодії слідчого і судово-медичного експерта під час огляду місця події. З цікавістю курсанти отримали необхідні знання щодо алгоритму співпраці із судовими медиками у випадку розслідування різних видів кримінальних правопорушень.

Предметом особливої уваги під час бінарного заняття була фахова спрямованість підготовки майбутніх фахівців органів досудового розслідування, адже курсанти отримали можливість практично закріпити вивчені в аудиторії ознаки смерті, трупні явища та їх перебіг, процеси, які відбуваються в трупі людини, оскільки в судово-слідчій та медичній практиці це має дуже велике значення.

Курсанти та співробітники ОДУВС висловили щиру вдячність Руслану Кривді та Борису Яворському за організацію та проведення бінарного заняття.

Перейти до вмісту