• Українська
  • English
×

АРТ-ЗУСТРІЧ «ЛЮДИНА У ПОШУКАХ СЕНСІВ»

2Кафедра філософії та соціально-гуманітарних дисциплін Одеського державного університету внутрішніх справ та Філософський факультет Одеського національного університету ім. І.І. Мечникова продовжують зміцнювати наукові та творчі зв’язки.

3Після зустрічі в рамках Круглого столу «Філософський дискурс ХХІ століття: спроба теоретичного прогнозу», який було проведено 18 листопада 2016 року в ОДУВС, місцем дискусії науковців двох університетів стала арт-зустріч «Людина у пошуках сенсів».

4Науково-педагогічний склад кафедри філософії та соціально-гуманітарних дисциплін університету під керівництвом завідувача кафедри доктора філософських наук, професора О.Я. Надибської, та аспіранти ОДУВС на запрошення доктора філософських наук, професора кафедри культурології ОНУ ім. І.І. Мечникова Л.М. Богатої, приєдналися до спроби інтерпретації сучасного мистецтва. Проведена арт-зустріч стала корисною для аспірантів ОДУВС, 5які отримали змогу факультативно продовжити дискусію в межах навчальної дисципліни «Соціальна філософія та епістемологія науки», а саме: теми «Філософія культури та мистецтва».

Предметом обговорення, в рамках освітнього проекту «Intellectuarium», стало мистецтво американського художника Марка Ротко, провідного представника абстрактного експресіонізму, одного із засновників живопису кольорового поля. Учасники арт-зустрічі намагалися віднайти сенс у картинах митця, та визначити місце його творчості у культурному житті сучасного суспільства.

Перейти до вмісту