• Українська
  • English
×

АРСЕН АВАКОВ: «ВОЄННОГО СТАНУ В УКРАЇНІ МАЮТЬ БОЯТИСЯ ЇЇ ВОРОГИ ТА ЗЛОЧИНЦІ, ІНШИМ БОЯТИСЯ НЕМАЄ ЧОГО» (ФОТО, ВІДЕО)

Ключова річ – це відповідальність правоохоронних підрозділів під час особливого правового режиму воєнного стану, який держава проходить вперше. Про це 29 листопада під час координаційної наради оперативного штабу органів системи МВС повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

1e4a5266«Воєнний стан передбачає величезний обсяг повноважень, тому робота наших підрозділів має бути дуже чіткою. Ми не маємо допустити жодних провокацій, ані на територіях, де введено воєнний стан, ані в інших регіонах країни. Тобто мають боятися злочинці та вороги країни, нормальним людям боятися немає чого. Своєю роботою на місцях ми повинні це показувати», – зазначив Арсен Аваков.

Він додав,  що функціонал правоохоронних органів системи МВС не змінюється.

1e4a5450«Я вимагаю повної концентрації наших дій та неухильного дотримання норм чинного законодавства. Для оперативного реагування створено координаційний штаб МВС під керівництвом заступника міністра Вадима Трояна», – повідомив Арсен Аваков.

За словами командувача Нацгвардії Юрія Аллерова, на сьогоднішній день Національна гвардія приведена в повну бойову готовність.

«Ми, як військове формування з правоохоронними функціями, продовжуємо виконувати завдання за призначенням, зокрема здійснюємо охорону державних об’єктів – близько 400 по всій країні, понад 120 із них розташовані у областях, де введено воєнний стан. Також я передбачаю додаткові резерви для охорони інфраструктурних об’єктів», – зазначив командувач НГУ.

1e4a5329Перший заступник глави Держприкордонслужби Василь Серватюк зазначив, що у зв’язку із введенням правого режиму воєнного стану ніяких перешкод для громадян України у перетині кордону немає. Вони, як і раніше, можуть безперешкодно перетинати кордон держави, а також контрольні пункти в’їзду-ви’їзду на адмінмежі з тимчасово окупованою територією АР Крим та лінію розмежування в районі проведення ООС.

«Наші громадяни можуть безперешкодно перетинати лінію державного кордону, звісно, дотримуючись закону. Також Держприкордонслужба особливу увагу приділяє особам, які входять до груп ризику, та поглиблено оглядає транспорт», – наголосив Василь Серватюк.

Він додав, що кордон з тимчасово окупованим Кримом можна перетнути виключно з українськими документами. В готовності до дій перебувають бойові резерви, Морська охорона та авіація Державної прикордонної служби України.

photo_by_andrei_novitsky_3719Глава ДСНС України Микола Чечоткін повідомив, що з 26 листопада підрозділи ДСНС переведені на посилений варіант несення служби, організоване цілодобове чергування оперативних груп.

«У регіонах розгорнуті пункти управління та зведених пожежних рятувальних загонів. Визначено завдання для територіальних систем органів цивільного захисту. Особливу увагу ми звертаємо на стан захисних споруд, укриттів, а також роботу систем оповіщення. knyazev_-4Під час виконання завдань важливо зосередитись на об’єктах критичної інфраструктури, економіки, а також забезпечення життєдіяльності населення», – зазначив Микола Чечоткін.

За словами глави Нацполіції Сергія Князєва, особовий склад та ситуаційні центри переведено на посилений варіант несення служби.

«Цілодобово здійснюється збір та узагальнення інформації. У областях, де введено воєнний стан, я ставлю завдання створити поліцейські пости у кожному населеному пункті, місті та районному центрі. Ми будемо перевіряти всі транспортні засоби, які викликатимуть у нас підозру. Це ефективний механізм превенції», – зазначив Сергій Князєв.

Департамент комунікації МВС України

 

Перейти до вмісту