• Українська
  • English
×

Арсен Аваков: Система цивільної авіації МВС підвищить безпеку країни (ФОТО, ВІДЕО)

168a3353168a3314Міністр внутрішніх справ заявив, що вже в цьому році в Україні почнеться розгортання системи авіаційної безпеки. І за три роки проект запрацює на повну потужність.

Про це він сказав 4 вересня під час ознайомлення із роботою вертолітних підрозділів жандармерії Туреччини.

“Зараз у нас починаються перші поставки французьких гелікоптерів. І вже за три роки запрацює система авіаційної безпеки з повним переліком послуг. Тобто, ми не будемо ділити на поліцейські вертольоти, вертольоти для гвардії і так далі. 168a3346168a3504Система авіаційної безпеки буде поєднувати всі наші підрозділи. І, у випадку небезпеки, вони будуть допомагати одне одному. Це досвід передових країн”,- сказав Арсен Аваков.

Міністр зазначив, що нова система дозволить вирішити ряд проблемних питань нашої держави.

“У нас поки немає системи санітарної авіації. Але ми зможемо це реалізувати. Система допомоги на воді, під час стихійних лих, система слідкування за злочинцями, а також моніторинг ситуації на кордоні. Це все вдасться втілити у життя.  168a3357168a3303Це мета, до якої ми прагнемо. Це значно підвищить систему безпеки країни”, – наголосив він.

Арсен Аваков підкреслив, що Україні цікавий досвід Туреччини в підготовці пілотів.

Нагадаємо, триває візит міністра внутрішніх справ до Республіки Туреччина. 4 вересня сторони досягли певних домовленостей у військовій сфері. Україна виграла тендер на модернізацію турецьких гелікоптерів. Вже зовсім скоро вітчизняні заводи отримають замовлення на відновлення 17 вертольотів пострадянської моделі Мі-17.

Департамент комунікації МВС України

Перейти до вмісту