• Українська
  • English
×

Новели у Кримінальному Кодексі України та їх застосування в практичній складовій

З метою якісної підготовки курсантів до стажування у підрозділах Національної поліції та враховуючи введення до Кримінального Кодексу України великої кількості змін, науково-педагогічний склад кафедри кримінального права та кримінології запросив практичного працівника з нещодавно сформованого відділу дізнання при відділі поліції.

Так, 23 листопада з курсантами 4-го курсу факультету підготовки фахівців для органів досудового розслідування Одеського державного університету внутрішніх справ професором кафедри кримінального права та кримінології кандидатом юридичних наук, доцентом Оленою Плужнік та доцентом кафедри кримінального права та кримінології кандидатом юридичних наук капітаном поліції Вікторією Щирською було проведено два бінарних заняття з 406 та 407 навчальними взводами з навчальної дисципліни «Кримінальне право» за участю інспектора сектору дізнання Приморського ВП в місті Одеса ГУНП в Одеській області лейтенанта поліції Олександра Левченка на тему: «Новели у Кримінальному Кодексі України та їх застосування в практичній складовій».

Під час заняття Олександром Левченком було висвітлено частково свою біографію стосовно службової діяльності, яка мала свій початок у стінах Одеського державного університету внутрішніх справ, та в подальшому продовжилась у новоствореному відділі дізнання. Також Олександр на власному досвіді пояснив курсантам значення та важливість використання на практиці теоретичних знань, які вони отримують в навчальному закладі.

Особлива увага зверталася на новели КК України, а саме: введення проступків, їх значення та різницю між злочинами. Наводилися приклади проступків та злочинів, їх кваліфікація та перекваліфікація під час досудового розслідування.

З метою якісної підготовки курсантів до стажування практичний працівник детально зупинився на всіх етапах, починаючи з визначення протиправного діяння – чи є це проступком або злочином, і надалі, яка інформація вноситься до єдиного державного реєстру кримінальних проваджень, необхідні слідчі дії та перелік негласних слідчих дій в залежності від тяжкості кримінальних правопорушень.

Курсанти, скориставшись нагодою, жваво дискутували з Олександром Левченком та мали можливість безпосередньо поцікавитися новим підрозділом та його функціонуванням. Великий інтерес аудиторії викликали численні приклади професійних ситуацій, наведені з власного практичного досвіду.

Даний захід був проведений з метою якісної підготовки курсантів 4-го курсу факультету підготовки фахівців для органів досудового розслідування до стажування з урахуванням новел КК України та змін практичних підрозділів Національної поліції.

Перейти до вмісту