• Українська
  • English
×

Представниця вишу взяла участь у тренінгу з практичного та гендерного аспекту конституційної скарги «Теорія і практика недискримінації: конституційні виміри»

Помічниця ректора з гендерних питань Любов Березовенко взяла участь у триденному поглибленому тренінгу з практичного та гендерного аспекту конституційної скарги «Теорія і практика недискримінації: конституційні виміри», реалізованому в рамках проєкту «Підтримка захисту прав людини через покращення доступу до конституційної юстиції» Координатора проєктів ОБСЄ в Україні за фінансової підтримки Уряду Федеративної Республіки Німеччина, який відбувся з 18 по 20 листопада у м. Харків.

Спікерами програми виступили: Національний радник із юридичних питань Координатора проєктів ОБСЄ в Україні Олександр Водянніков; доцент НЮУ ім. Ярослава Мудрого, експерт ОБСЄ з правових питань Олена Харитонова; професор кафедри конституційного права ЛНУ ім. Івана Франка д.ю.н. Олена Бориславська та професор Ужгородського національного університету д.ю.н. Михайло Савчин.

Під час тренінгу учасники отримали корисні знання та інструменти розуміння механізму захисту прав членів уразливих груп шляхом використання конституційної скарги.

Тренінг включав наступні тематичні блоки: Багатоманітність недискримінації. Теорія і практика; Теорія недискримінації в конституційному праві; Недискримінація: гендерний вимір; Недискримінація: практичний аспект; Методологія інтерсекційності; Суспільство без дискримінації: недосяжний ідеал чи практична настанова?

Перейти до вмісту