• Українська
  • English
×

Представники вишу взяли участь у міжнародному тренінгу для тренерів «Взаємодія поліції з громадою»

З 17 по 24 листопада на базі Донецького державного університету внутрішніх справ у місті Маріуполь в першому в Україні Експертному центрі поліцейської діяльності, орієнтованому на громаду, відбувся тренінг для тренерів «Взаємодія поліції з громадою».

У тренінгу взяли участь представники закладів вищої освіти системи МВС України, які здійснюють підготовку поліцейських. Від Одеського державного університету внутрішніх справ участь у тренінгу взяли: викладач кафедри адміністративної діяльності поліції факультету підготовки фахівців для підрозділів превентивної діяльності Володимир Кейдалюк, викладач кафедри адміністративного права та адміністративного процесу Херсонського факультету Роман Думанський та викладач циклу домедичної підготовки поліцейських ОЦППП «Академія поліції» Олексій Бук.

Впродовж тижня підготовлені Консультативною місією Європейського Союзу та Канадською поліцейською місією в Україні тренери з числа науково-викладацького складу Донецького державного університету внутрішніх справ та за підтримки менторів з Консультативної місії ЄС, представників поліції з таких країн, як: Канада, Данія, Словенія, Нідерланди, Швеція, Румунія, Польща, Португалія, навчали новим знанням та навичкам. Курс навчання складався з 9-ти модулів: «Поліцейська діяльність, орієнтована на громаду», «Поліцейська діяльність, орієнтована на громаду, як модель вирішення проблем», «Комунікація», «Комунікація деескалації», «Домашнє насильство», «Місцеві проблеми – місцеві рішення», «Права людини і гендер», «Ефективна комунікація з молоддю», «Етика і основні цінності». Під час обговорення модулів було запропоновано шлях інтеграції матеріалів тренінгу в існуючі навчальні дисципліни закладів вищої освіти.

В урочистих заходах після завершення навчання взяли участь: заступниця Міністра внутрішніх справ України Катерина Павліченко, керівництво Донецького державного університету внутрішніх справ, голова представництва КМЄС у Маріуполі Мартін Кулішек, голова КМЄС Антті Хартікайнен, голова Канадської поліцейської місії в Україні Брус Прандж та в режимі онлайн-зв’язку керівництво усіх закладів вищої освіти МВС України.

Роман Думанський поділився своїми враженнями: «Для мене, як для практика (в органах слідства пропрацював 20 років), такий тренінг виявився продуктивним базовим навчанням новітнім технологіям взаємодії правоохоронців і населення. Наші колеги з ДонДУВС вже не тільки освоїли європейські стандарти поліцейської діяльності, а й разом із представниками КМЄС взяли участь у розробці відповідної програми для закладів освіти МВС. За цей насичений тиждень ми стали учасниками семінарів, практик, дискусій – вчилися вчити майбутніх поліцейських взаємодіяти з населенням, використовуючи прогресивний досвід закордонних колег».

Перейти до вмісту